Danske Speditører sætter aktualiteten i højsædet

Danske Speditører sætter aktualiteten i højsædet

Oprettelsesdato

13.09.2019 - 09:33

Når Danske Speditører holder Transportjuridisk Mødedag torsdag den 26. september 2019, står der også Brexit på programmet. 

- Som Brexit-forløbet har udviklet sig  har vi besluttet at sætte fokus på den juridiske del af Brexit-konsekvenserne for speditørerne. Vi har fået advokat Henrik Thal Jantzen fra Hafnia Law Firm til at føre os igennem de juridiske udfordringer, der opstår efter britiske EU-exit, fortæller advokat Rasmus Køie fra Speditørernes Retsværn.

Som Danske Speditører tidligere har gjort opmærksom på, bliver meget anderledes, når man efter Brexit skal handle med Storbritannien, eller hvis man har værdikæder, hvor britiske virksomheder indgår.

Det vigtigste råd, Danske Speditører kan give i forbindelse med Brexit, er at gennemgå og tilpasse virksomhedens samarbejdsaftaler.

- Det er værd at overveje, om der er behov for forbehold for den usikkerhed om transporttider, der kan opstå, når Storbritannien forlader EU. Det vil kunne dreje sig om forsinkelser, der eksempelvis skyldes de nye toldprocedurer, der skal følges, når Storbritannien bliver et tredjeland, og når der derfor skal fortoldes som til og fra et hvilket som helst andet tredjeland. Det samme vil kunne ske som følge af fødevarekontrol/dyrlægekontrol, fortæller Rasmus Køie.

Alt dette og meget mere bliver der sat fokus på til Transportjuridisk Mødedag 26. september. Mere information om programmet fås her, hvor du også kan tilmelde dig.

Også et andet af efterårets store arrangementer i Danske Speditører har fået tilført et ekstra element af aktualitet. Det drejer sig om den stort anlagte Toldkonference i Herning torsdag den 24. oktober 2019, hvor reglerne om toldskyld i EU-Toldkodeksen bliver belyst med eksempler fra de seneste års retspraksis. Det har betydning for virksomheder, der udfærdiger toldangivelser og angivelser til midlertidig opbevaring.

Mere information om programmet for Toldkonferencen kan du få her, hvor du også kan tilmelde dig.