Vil du vide mere om digitaliseringen?

Vil du vide mere om digitaliseringen?

Oprettelsesdato

11.04.2018 - 15:40

Vil du vide mere om fremtidens digitale transportdokumenter og speditøren som forsikringsformidler, har Danske Speditører et godt tilbud til dig torsdag den 31. maj 2018 på Hotel Munkebjerg ved Vejle.

Her kan du komme til Transportjuridisk mødedag, hvor aktuelle transportjuridiske problemstillinger tages op, og de seneste nyheder på området bliver delt.

Tilmelder du dig inden mandag den 16. april, kan du deltage til en særlig favorabel pris.

Temaet for 2018 udgave af Transportjuridisk mødedag er "Speditøren som forsikringsformidler og digitale transportdokumenter i juridisk optik".

- På dagen kan deltagerne få et godt udgangspunkt for at forberede sig bedst muligt til, at den nye lov om forsikringsformidling træder i kraft 1. oktober 2018. De første timer af konferencen handler om, hvordan transport- og speditionsbranchen bedst håndterer de nye krav. Derefter står programmet på digitalisering af transportdokumenter, såsom CMR-fragtbreve, E-AWB’er og konnossementer, fortæller advokatfuldmægtig Søren Nicolay Edsen Johansen fra Danske Speditører.

Søren Nicolay Edsen Johansen siger, at digitalisering og block-chain kommer til at spille en stor rolle i fremtiden, når der søges på Google efter fremtidens transport- og speditionsvirksomheder.

- Når den digitale indsats i virksomhederne skal op i gear, er det vigtigt også at have fokus på, om den juridiske infrastruktur er på bølgelængde med den digitale. De globale transportkonventioner er udviklet i en tid, hvor transport- og logistikkæderne var papirbaserede. Og konventionerne er ikke nødvendigvis omstillingsparate i samme hastighed, som aktørerne i transportbranchen kan udvikle digitale platforme til effektivisering af transportforløbene, fortæller Søren Nicolay Edsen Johansen.

Som eksempel nævner han, at et stort antal stater inden for søtransporten over en længere årrække forsøgt at modernisere Haag-konventionen fra 1924 og Haag-Visby-reglerne 1968 og Hamburg-reglerne fra 1978.

- Det er endnu ikke blevet til meget, fordi et færdigt udkast fortsat ligger og samlet støv i Søfartsstyrelsens skuffer på grund af manglende international tilslutning. På Transportjuridisk Mødedag undersøger vi derfor, hvordan gældende transportkonventioner tager i mod branchens visioner om papirløse transportdokumenter, og vi ser på, om den digitale udvikling har samme tempo inden vej-, sø- og lufttransport, fortæller Søren Nicolay Edsen Johansen, der træffes på sej@dasp.dk

Du kan læse mere om konferencen her