Vi ønsker møde med ministeren om begrænsninger på rastepladserne

Vi ønsker møde med ministeren om begrænsninger på rastepladserne

Oprettelsesdato

30.01.2018 - 16:43

Danske Speditører mener, at transportbranchen skal inddrages, inden der træffes beslutninger om parkeringsrestriktioner på rastepladserne. Forkerte regler på området vil få fatale konsekvenser for hele det danske transporterhverv.

I et åbent brev sammen med ITD opfordrer Danske Speditører til, at Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen samler branchen til et møde, før der træffes beslutning om tidsbegrænsning for lastbiler på danske rastepladser.

I brevet står der:

- Vi vil klart opfordre transportministeren til at tage transportbranchen med på råd, inden der træffes en endelig politisk beslutning om tidsbegrænsning for lastbilers parkering på rastepladser. Konkret foreslår de to organisationer, at der holdes et hastemøde med deltagelse af brancheorganisationerne, Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, Politiet, Vejdirektoratet og eventuelt andre relevante myndigheder. Alternativt kan der nedsættes et hurtigt-arbejdende udvalg med de samme deltagere.

Danske Speditører håber, at ministeren på baggrund af vores brev nu tager initiativ til at samle branchen til et møde. Det er afgørende med et gennemarbejdet beslutningsgrundlag med kortlægning af konsekvenserne. Forkerte regler på området vil få fatale følger for hele det danske transporterhverv, mener Danske Speditører.

Se tidligere nyhed fra Danske Speditører om samme sag her