EU-Ministerrådet og Europa-Parlamentet er nu blevet enige om den sociale søjle og markedssøjlen i EU-Vejpakken. Men EU-Kommissionen har netop taget forbehold for to af elementerne.

Det betyder, at det sidste punktum – i modsætning til hvad man måske skulle tro – om Vejpakken ikke er sat. 

Fødevarestyrelsen udsendte den 16. juni 2020 en ny, midlertidig ordning med en procedure for import af vin fra lande uden for EU.  

På det seneste møde i Koordinationsudvalget under Danske Speditører bidrog cheføkonomen i Jyske Bank med en oversigt, der viser, at bunden i den økonomiske krise i kølvandet på Covid-19 nu er nået.

Direktør i Danske Speditører, Martin Aabak, skriver i sin dagbog fra de første otte uger af Corona-krisen, at mange har fået et nyt og mere positivt syn på logistik og godstransport.

Danske Speditører opfordrer transportminister Benny Engelbrecht til at tage det alvorligt, når EU-Kommissionen nu for anden gang truer Danmark med en retssag om parkeringsbegrænsningen på de statslige rastepladser langs motorvejene.

Forsikring må ikke glemmes i krisetid. Det tilbyder vi online-møde om den 20. maj 2020. kl. 11.00.

Det er kedeligt med et uforsikret krav i de gode tider – men det kan koste dyrt i de dårlige!

ons, 06/05/2020 - 10:14 Ny dansk lovgivning på vej

Regeringen har fremsat lovforslag om ændring af bus- og godskørselslov samt udstationeringsloven. Indvendingerne fra Danske Speditører om ikke at haste denne vigtige lovgivningen igennem midt under Corona-krisen er tilsyneladende ikke blevet taget til efterretning. 

Da Danske Speditører forleden holdt online-generalforsamling sagde landsformand, Jesper E. Petersen, at brancheforeningen også vil være der for medlemmerne, når virksomhederne skal op i omdrejninger igen efter Corona-krisen.

Danske Speditører giver dig svar på, hvordan din virksomhed bedst kommer igennem krisen.

Vi har oprettet DASP-CORONA.DK 

I december 2019 efterlyste EU-Kommissionens næstformand med ansvar for klimapolitikken en konsekvensberegning af klimaaftrykket i EU-Vejpakken. Det har en europæisk tænketank givet sit bud på.