Dansk Arbejdsgiverforening har sammen med Fagbevægelsens Hovedorganisation foreslået, at det skal skrives ind i den danske lovgivning, at udenlandske chauffører, der transporterer gods i Danmark, skal aflønnes efter de danske overenskomster. Det forslag vil Danske Speditører have stillet i bero. 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har forud for valgkampen rejst spørgsmålet, om en dansk mindsteløn er en god idé. Han skriver selv, at det er udenlandske chauffører på det danske vejnet, der har sat tankerne i gang hos ham.

Direktør for Danske Speditører, Martin Aabak, siger, at en national dansk mindsteløn, der f.eks. skal gælde for udenlandske lastbilchauffører, der kører i Danmark, bestemt ikke er vejen frem. Vilkårene for international transport skal i stedet reguleres på EU-niveau, mener han.

I dag har de tre regeringspartier og Dansk Folkeparti offentliggjort deres aftale om de næste 10 års investeringer i infrastrukturen. 

man, 11/03/2019 - 18:28 Kom til EKFT-netværksmøder om Brexit

Den britiske regering lægger op til, at der snart vil komme et fingerpeg om retningen og tempoet i den britiske EU-exit. Derfor inviterer Erhvervslivets Kompetencecenter For Told (EKFT), som Danske Speditører har oprettet, alle sine medlemsvirksomheder til netværksmøder.

tor, 28/02/2019 - 11:26 Brexit inde i den afgørende fase

Brexit-processen er nu kommet ind i en afgørende fase, og den britiske regering har lagt op til, at der i midten af marts 2019 vil komme et fingerpeg om retningen og tempoet i den britiske EU-exit.

Når Danske Speditører i forbindelse med Transport 2019 i Herning holder en heldagskonference den 21. marts om fremtidens logistik, foregår det med en meget kendt og respekteret fagjournalist som konferencier.

Danske Speditører holder torsdag den 21. marts 2019 logistikkonference i forbindelse med Transport 2019 i Herning. Her kan deltagerne blandt meget andet få et værdifuldt indblik i, hvad der skal til for at virksomhederne kan få succes med deres innovation. 

tor, 27/12/2018 - 12:52 2019 bliver også travlt og udfordrende

I sin nytårshilsen skriver administrerende direktør Martin Aabak fra Danske Speditører, at 2019 efter alt at dømme bliver et år, hvor der bliver gamblet med store interesser og værdier.

Danske Speditører har netop kvitteret for anbefalingerne fra vækstteamet for handel og logistik, og administrerende direktør Martin Aabak ser nu frem til, at der bliver sat politisk handling bag ordene.

man, 19/11/2018 - 10:37 Speditørskolen 2019

Alle kurser og uddannelser på Speditørskolen 2019 er nu klar på vores hjemmesider. Her finder du afholdelsesdatoer i 2019 for Eksamineret Speditør, Tolddiplomuddannelsen, toldkurser og meget mere. 

Følgende hold på tidlig opstart i vinteren 2019:

Toldopgaven - opstart den 5. februar 2019 i Kolding. Læs mere her

Logistik - opstart den 19. februar 2019 i Kolding. Læs mere her