27.12.2019 Nytårshilsen: Det lange, seje træk fortsætter

I sin nyårshilsen skriver administerende direktør i Danske Speditører,  Martin Aabak, at hans nytårsønske for 2020 er, at flere får øjnene op for den værdi, vi skaber som branche. 

Martin Aabak indleder sin nytårshilsen med at sige det, som det er: Mange ser transportbranchen som et problem. Og ikke som en del af nogen løsning, når det drejer sig om f.eks. sociale vilkår for chauffører og om den tunge transports klimaaftryk.  

Indtil nu har vi talt meget om transportbranchens bidrag til problemerne. Mit nytårsønske for 2020 er, at omverdenen får øjnene op for, at vi også kan være en del af løsningen.  

2019 startede med...

I sin nyårshilsen skriver administerende direktør i Danske Speditører,  Martin Aabak, at hans nytårsønske for 2020 er, at flere får øjnene op for den værdi, vi skaber som branche. 

Læs mere her
12.12.2019
Danske Speditører: Godt at EU-Vejpakken er kommet i mål

Administrerende direktør i Danske Speditører, Martin Aabak, glæder sig over, at de netop afsluttede forhandlinger om EU-Vejpakken nu kan skabe klarhed om reglerne i vejgodstransporten.

9.12.2019
Nye momsregler fra 1. januar 2020

Flere af medlemsvirksomhederne under Danske Speditører har henvendt sig os om de skærpede regler til transportdokumentation for momsfritagelse ved eksport til EU-medlemsstater. 

5.12.2019
Fortsat trængsel på rastepladserne

Vejdirektoratet har fremlagt den længe ventede analyse af situationen på landets motorvejsrastepladser. Danske Speditører er overordentlig skeptisk over for, at transportministeren bruger analysen til at konkludere, at 25 timers-begrænsningen har virket efter hensigten.

28.10.2019
Danske Speditører lægger op til storstilet informationskampagne om Brexit

EU's medlemslande har godkendt en udsættelse af Brexit til 31. januar 2020. Det falder i god jord hos Danske Speditører, der mener, at No Deal Brexit torsdag i denne uge ville have været en katastrofe.

13.9.2019
Danske Speditører sætter aktualiteten i højsædet

Når Danske Speditører holder Transportjuridisk Mødedag torsdag den 26. september 2019, står der også Brexit på programmet. 

4.9.2019
Nye klausuler om risiko, ansvar og forpligtelser på vej: Danske Speditører holder informationsmøder

Den 1. januar 2020 frigives de nye INCOTERMS-klausuler fra Det Internationale Handelskammer. Danske Speditører afholder informationsmøder ude i landet om det.

22.8.2019
Kom til Transportjuridisk mødedag i Danske Speditører og hør om vejene til at undgå ekstraomkostninger ved skibsfart

Torsdag den 26. september 2019 holder Danske Speditører Transportjuridisk mødedag. I år handler det om en transportjuridisk udfordring, som det kan koste rigtig mange penge ikke at håndtere på den bedst mulige måde.

12.8.2019
Vil du vide mere om eksportkontrol, så kom til Toldkonference i Danske Speditører

Eksportkontrol er vigtigt. Derfor bruger Danske Speditører årets Toldkonference til også at sætte fokus på, hvad man skal passe på ved eksport.

6.8.2019
Hård Brexit øger behovet for toldmedarbejdere - Danske Speditører sætter fart på ny uddannelse

Meget tyder lige nu på, at Storbritannien forlader EU den 31. oktober 2019 uden en aftale. Det vil sætte en tyk streg under, at virksomheder i mange brancher får brug for flere medarbejdere på toldområdet. Danske Speditører sætter derfor tempoet op i den nye uddannelse til toldassistent.

28.6.2019
Kom til anderledes Toldkonference 24. oktober 2019

Speditørernes velbesøgte - og efterhånden traditionsrige - årlige heldagskonference om told bliver i år anderledes end tidligere. For første gang nogensinde kan deltagerne vælge mellem flere sessioner, der foregår samtidig.