9.04.2019 Danske Speditører siger nej til forslag fra DA og FH

Dansk Arbejdsgiverforening har sammen med Fagbevægelsens Hovedorganisation foreslået, at det skal skrives ind i den danske lovgivning, at udenlandske chauffører, der transporterer gods i Danmark, skal aflønnes efter de danske overenskomster. Det forslag vil Danske Speditører have stillet i bero. 

- Når arbejdsgiverne og fagbevægelsen siger, at deres forslag er en udløber af den tragiske sag med de asiatiske chauffører i Padborg – og at deres forslag er en opfølgning på en enig folketingsbeslutning om at undgå gentagelser – bliver jeg nødt til at sige, at deres sigte er helt forkert. Folketinget besluttede nemlig i november sidste år, at der skal gøres en indsats i EU for at sikre danske løn- og arbejdsforhold, når det drejer sig om cabotagekørsel og kombinerede transporter...

Dansk Arbejdsgiverforening har sammen med Fagbevægelsens Hovedorganisation foreslået, at det skal skrives ind i den danske lovgivning, at udenlandske chauffører, der transporterer gods i Danmark, skal aflønnes efter de danske overenskomster. Det forslag vil Danske Speditører have stillet i bero. 

Læs mere her
4.4.2019
Vilkår for international transport skal reguleres af EU

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har forud for valgkampen rejst spørgsmålet, om en dansk mindsteløn er en god idé. Han skriver selv, at det er udenlandske chauffører på det danske vejnet, der har sat tankerne i gang hos ham.

Direktør for Danske Speditører, Martin Aabak, siger, at en national dansk mindsteløn, der f.eks. skal gælde for udenlandske lastbilchauffører, de...

13.3.2019
Rastepladserne mangler i aftalen om investeringer i infrastrukturen

I dag har de tre regeringspartier og Dansk Folkeparti offentliggjort deres aftale om de næste 10 års investeringer i infrastrukturen. 

11.3.2019
Kom til EKFT-netværksmøder om Brexit

Den britiske regering lægger op til, at der snart vil komme et fingerpeg om retningen og tempoet i den britiske EU-exit. Derfor inviterer Erhvervslivets Kompetencecenter For Told (EKFT), som Danske Speditører har oprettet, alle sine medlemsvirksomheder til netværksmøder.

28.2.2019
Brexit inde i den afgørende fase

Brexit-processen er nu kommet ind i en afgørende fase, og den britiske regering har lagt op til, at der i midten af marts 2019 vil komme et fingerpeg om retningen og tempoet i den britiske EU-exit.

7.2.2019
Konference med gode råd i øjenhøjde om innovation

Når Danske Speditører i forbindelse med Transport 2019 i Herning holder en heldagskonference den 21. marts om fremtidens logistik, foregår det med en meget kendt og respekteret fagjournalist som konferencier.

8.1.2019
Kom til konference om fremtiden inden for spedition og logistik

Danske Speditører holder torsdag den 21. marts 2019 logistikkonference i forbindelse med Transport 2019 i Herning. Her kan deltagerne blandt meget andet få et værdifuldt indblik i, hvad der skal til for at virksomhederne kan få succes med deres innovation. 

27.12.2018
2019 bliver også travlt og udfordrende

I sin nytårshilsen skriver administrerende direktør Martin Aabak fra Danske Speditører, at 2019 efter alt at dømme bliver et år, hvor der bliver gamblet med store interesser og værdier.

19.12.2018
Danske Speditører afholder konferencen "Logistik 2019"

Logistik 2019 - Fremtiden til debat

Når snakken falder på fremtidens logistik, kommer ordet disruption og den nye digitale dagsorden hurtigt i spil.

På Logistik 2019 vil disse emner blive taget op, men fremtidens logistik handler også om mere håndgribelige områder som f. eks. hvilke forventninger har transportkøberne til transportsælgerne mht. fr...

13.12.2018
Nyheder fra Speditørskolen

Er du nysgerrig for at vide mere om vores Diplomuddannelse i transport & supplychain optimering, arbejdet i Danske Speditørers fagudvalg uddannelse, nyt kursus i praktisk salg samt hvilke kurser vi afholder i starten af 2019, så kan du læse mere om dette i denne artikel.

Diplomuddannelsen i transport & supplychain optimering

Alle moduler...

30.11.2018
Fordelagtige tilbud til medarbejdere i medlemsvirksomheder

Vi vil gerne i Danske Speditører også gerne gøre en forskel for medarbejderne privat i jeres virksomhed. Vi arbejder løbende på at lancere en række tilbud som jeres medarbejdere kan have gavn af.

Lige nu tilbyder vi bl.a. følgende: