7.02.2018 Politikerne går i tænkeboks om parkering på rastepladserne

Direktør Martin Aabak fra Danske Speditører fortæller efter dagens møde med de politiske beslutningstagere, at der vil gå endnu et stykke tid, inden de træffer den endelige beslutning.

I mødet deltog transportminister Ole Birk Olesen og de tre regeringspartiers transportordførere samt transportordføreren fra Dansk Folkeparti.

Danske Speditører er glad for, at politikerne vil lytte, når branchen er bekymret for, hvad de kommende parkeringsrestriktioner vil betyde for dem, der skal have en praktisk hverdag til at fungere.

Martin Aabak fortæller, at det vakte berettiget opsigt, at Jesper Bundgaard Madsen fra Vendelbo Spedition A/S på mødet kunne fortælle kort og præcist om, hvor stort et afbræk en 11 timers begrænsning vil få for de daglige operationer for et...

Direktør Martin Aabak fra Danske Speditører fortæller efter dagens møde med de politiske beslutningstagere, at der vil gå endnu et stykke tid, inden de træffer den endelige beslutning.

Læs mere her
30.1.2018
Vi ønsker møde med ministeren om begrænsninger på rastepladserne

Danske Speditører mener, at transportbranchen skal inddrages, inden der træffes beslutninger om parkeringsrestriktioner på rastepladserne. Forkerte regler på området vil få fatale konsekvenser for hele det danske transporterhverv.

23.1.2018
Stop op og overvej konsekvenserne af parkeringsrestriktionerne

Når flertalspartiernes transportordførere på Christiansborg meget snart mødes og indgår den endelige aftale om parkeringsrestriktioner på de statslige rastepladser langs motorvejene, skal de være klar over, at de betræder en farlig vej. 

23.1.2018
Næste skridt er et vækstteam for spedition og logistik

Nu er tiden kommet til, at regeringen klatrer op ad trappestigen og ser på, hvad der kan sætte yderligere tempo på væksten, der skabes af virksomhederne inden for spedition og logistik.

17.1.2018
Lov om Forsikringsformidling til serviceeftersyn

I efteråret 2017 har Finanstilsynet finkæmmet gældende regler for salg og formidling af forsikringer i Danmark. Den 16. januar 2018 resulterede det i, at Folketinget vedtog en lov, der læner sig op ad det fælles europæiske Forsikringsdistributionsdirektiv.

9.1.2018
Nye film skal styrke rekrutteringen af unge på de sociale medier

Virksomhederne i speditionsbranchen har brug for mange og dygtige elever. Nye film skal bidrage til et godt rekrutteringsgrundlag.

29.12.2017
Direktørens nytårshilsen: Mest fokus på Kapacitet og kompetencer i 2018

I sin nytårshilsen skriver direktør Martin Aabak, at Danske Speditører er den eneste erhvervsorganisation, der har manøvrerum til konsekvent at varetage speditions- og logistikbranchens interesser.

21.12.2017
Martin Aabak: Forbud mod langtidsparkering får store konsekvenser

Det er ikke en gratis omgang, når politikerne i bytte for en finanslov gennemfører stramninger på transportområdet. Det vil få både menneskelige og økonomiske konsekvenser, mener Martin Aabak, direktør i Danske Speditører.

14.12.2017
Cabotage: Danmark klarer frisag!

EU-Domstolens Generaladvokat er kommet med en vejledende udtalelse om Danmarks mangeårige fortolkning af cabotage-reglerne. Følges Generaladvokatens anbefaling, vil Danmark klare frisag. Juristerne i Danske Speditører har produceret en Podcast om hvad en frifindelse af Danmark vil betyde.

11.12.2017
Derfor værner vi om den unikke danske speditørelevuddannelse

I Transporttidende forklarer formanden for Fagudvalg UDDANNELSE i Danske Speditører, Christian Fejer, at Danske Speditører satser så hårdt på at få en dispensation, der rækker ud over 2020, for at sikre et ordentlig rekrutteringsgrundlag for speditørelevuddannelsen.

13.11.2017
Forhøjede afgifter i Oslo-området

Ifølge norske medier vil bystyret i Oslo meget snart indføre ekstraordinære afgifter for tunge køretøjer på dage med kraftig luftforurening. Det vil få betydning for danske speditører, der står for transporter i og omkring den norske hovedstad.