4.07.2018 Forbud mod lastbilkørsel i Tyskland om lørdagen

Fra og med lørdag den 7. juli og de følgende syv lørdage er det fra kl. 7 til 20 ikke tilladt at køre med lastbiler over 7,5 tons bruttovægt på store dele af det tyske vejnet. Initiativet er kommet i stand for at øge fremkommeligheden for ferietrafikken.

Formanden for Fagudvalg Vej & Bane i Danske Speditører, Karl Christensen,  minder om, at hovedreglen er, at indskrænkningerne i kørslen om lørdagen kommer til at gælde for de samme køretøjer, som året rundt ikke må køre om søndagen i Tyskland.

- Alle skal dog være klar over, at lørdags-restriktionerne ikke er tidsmæssigt så omfattende som de begrænsninger, der gælder om søndagen. I modsætning til forbuddet om søndagen gælder lørdags-forbuddet kun i tidsrummet fra kl. 07.00 til kl. 20.00. Søndags-begrænsningen er...

Fra og med lørdag den 7. juli og de følgende syv lørdage er det fra kl. 7 til 20 ikke tilladt at køre med lastbiler over 7,5 tons bruttovægt på store dele af det tyske vejnet. Initiativet er kommet i stand for at øge fremkommeligheden for ferietrafikken.

Læs mere her
6.6.2018
Kom til Toldkonference om udsigten til en mere kundeorienteret dansk toldadministration

Den nye Toldstyrelse bliver etableret 1. juli 2018, og den 19. september 2018 kan du for første gang høre om indsatsen for at sætte kunderne i erhvervslivet mere i centrum. Det sker på Toldkonferencen i Danske Speditører.

8.5.2018
Vil du vide mere om vejen til digitale transportdokumenter?

På Transportjuridisk Mødedag i Danske Speditører torsdag den 31. maj 2018 i Vejle får du et unikt indblik i udfordringerne med digitale transportdokumenter. Hør om tre virksomheders erfaringer med digitalisering af dokumentationen i forbindelse med vej-, sø- og flygodstransport. 

7.5.2018
Tysk Maut opkræves snart også for knap 40.000 kilometer hovedveje

Fra den 1. juli 2018 udvides det tyske lastbilgebyr (MAUT) til at gælde for langt flere tyske vejstrækninger end tidligere. Hvad betyder det for speditørerne i Danmark?

2.5.2018
Bliv bedre til at formidle forsikringer

Den 1. oktober 2018 kommer der nye regler om forsikringsformidling. Formidler du forsikringer i forbindelse med godstransporter, er der god grund til at deltage på Transportjuridisk mødedag i Danske Speditører torsdag den 31. maj i Vejle. Det er det ene af dagens to temaer. 

25.4.2018
Fuld fart på væksten: Bedre sent end aldrig

I dag har Erhvervsminister Brian Mikkelsen meddelt, at regeringen har nedsat et vækstteam for handel og logistik. Det glæder den administrerende direktør for Danske Speditører, Martin Aabak, der har arbejdet for et vækstteam med fokus på logistik og spedition siden efteråret 2014.

11.4.2018
Vil du vide mere om digitaliseringen?

Vil du vide mere om fremtidens digitale transportdokumenter og speditøren som forsikringsformidler, har Danske Speditører et godt tilbud til dig torsdag den 31. maj 2018 på Hotel Munkebjerg ved Vejle.

27.3.2018
Skærpelse af vilkårene for særtransporter giver nye udfordringer

Helt uden varsel har det danske politi anlagt en skærpet tolkning af Særtransportbekendtgørelsen. Det betyder, at elementer, der før kunne transporteres på én lastbil, fremover skal sendes afsted et ad gangen.

19.3.2018
Bedre vilkår for kombinerede transporter gavner væksten og beskæftigelsen

Danske Speditører glæder sig over, at mulighederne for at planlægge og udføre såkaldt kombinerede transporter forbedres herhjemme fra 1. juli 2018.

12.3.2018
Nemmere adgang til HD-uddannelsens anden del

Uddannelses- og relationschef Jakob Størling fra Danske Speditører er en glad mand i disse dage. Det skyldes, at Danske Speditører sammen med alle udbyderne af HD-uddannelsen er blevet enige om, at Eksamineret Speditør nu (næsten) giver adgang til HD 2 del.

6.3.2018
12 måneder på LinkedIn

For præcis 12 måneder siden oprettede Danske Speditører et professionelt speditørnetværk på det sociale medie. I løbet af de første tre måneder kom 15.000 personer fra virksomheder inden for spedition, logistik, handel og service med.