13.11.2017 Forhøjede afgifter i Oslo-området

Ifølge norske medier vil bystyret i Oslo meget snart indføre ekstraordinære afgifter for tunge køretøjer på dage med kraftig luftforurening. Det vil få betydning for danske speditører, der står for transporter i og omkring den norske hovedstad.

Ifølge Karl Christensen, der er formand for Fagudvalg VEJ & BANE i Danske Speditører, skal speditørerne og deres underleverandører være opmærksomme på, at der kan blive tale om op til en tredobling af de sædvanlige afgifter.

- De norske myndigheder må selvfølgelig gøre det, de finder rigtigst i kampen mod luftforureningen. Vi kan ikke andet end at tage til efterretning, at bystyret i Oslo mener, at en tredobling af afgifterne på dage med kraftig forurening er den rette metode til at reducere kørslen i de tæt befolkede områder...

Ifølge norske medier vil bystyret i Oslo meget snart indføre ekstraordinære afgifter for tunge køretøjer på dage med kraftig luftforurening. Det vil få betydning for danske speditører, der står for transporter i og omkring den norske hovedstad.

Læs mere her
27.10.2017
Kapaciteten skal tilbage i transportbranchen

Vi gambler med væksten, skriver direktør Martin Aabak fra Danske Speditører i dagens kronik i Berlingske. Han skriver, at overophedning og mangel på kvalificeret arbejdskraft ofte er vækstens skyggeside. Vi skal gøre, hvad vi kan for at vende bøtten – vi skal have kapaciteten tilbage.

20.10.2017
Speditørerne tager initiativ til at undersøge kombiterminal i Køge

Københavns Speditørforening har taget initiativ til en undersøgelse, der skal sandsynligøre, at det er en økonomisk fordel at placere en kombinterminal i Køge. 

18.10.2017
Dialog med Folketinget om erhvervsuddannelserne

Danske Speditører har taget initiativ til at komme i dialog med Folketingets Undervisningsudvalg (UNU) om erhvervsuddannelserne.

27.9.2017
Ingen bøde til ejeren af traileren for hastighedsovertrædelser, tak!

Flere af medlemsvirksomhederne under Danske Speditører har været vidne til, at der bliver udstedt en bøde til ejeren/brugeren af traileren, når et vogntog overtræder hastighedsgrænserne i Italien. Det synes Karl Christensen fra Danske Speditører lyder mærkeligt, og han råber derfor vagt i gevær.

13.9.2017
Brandingkampagne lover godt for speditørernes fremtid

For 12 måneder siden satte Danske Speditører gang i en kampagne og hjemmesiden www.blivspeditør.dk blev lanceret, der skal gøre unge mennesker interesserede i en fremtid som speditør. Lige nu er planlægningen af kampagnens fase to ved at gå i gang. 

11.9.2017
Brexit bliver en stor udfordring for logistikkæderne

Senest 29. marts 2019 skal den britiske skilsmisse fra EU være en realitet. Speditionsvirksomheder og det øvrige danske erhvervsliv er af gode grunde interesseret i så tidligt som muligt at få klarhed over, hvad Brexit kommer til at betyde for de fremtidige handels- og toldrelationer. 

30.8.2017
Danske Speditører inviterer til informationsmøder om persondata

Fra 25. maj 2018 gælder der opstrammede regler om håndtering af persondata. Derfor inviterer Danske Speditører nu medarbejdere fra medlemsvirksomheder til informationsmøder.

28.8.2017
Ved du nok om den internationale udvikling inden for transportjura?

Danske Speditører og advokatfirmaet Kromann Reumert afholder den 5. oktober 2017 på Christiansborg en konference, hvor medarbejdere i medlemsvirksomheder under Danske Speditører kan få et indblik i den seneste udvikling inden for transportjura.

21.8.2017
Chaufførerne skal ordentligt ud af førerhusene

Der skal skabes ordentlige forhold for chaufførerne både i forhold til parkering og sovefaciliteter, før man håndhæver forbuddet mod langt hvil i førerhuset, skriver Karl Christensen og Henrik Beck fra Danske Speditører. 

10.8.2017
Stor interesse for højaktuel Toldkonferencen

Konferencens temaer om de forventede toldmæssige konsekvenser af Brexit, den nye danske toldadministration og EU-Toldkodeksen er så betydningsfulde for dansk erhvervsliv, at medarbejdere fra mange danske virksomheder ønsker at få de seneste nyheder på området.