Vil du vide mere om EU-toldkodeksen?

Vil du vide mere om EU-toldkodeksen?

Oprettelsesdato

23.02.2016 - 10:27


EU-toldkodeksen træder i kraft herhjemme den 1. maj 2016.  

Netop nu er der derfor mange medarbejdere i vores medlemsvirksomheder og i andre dele af erhvervslivet, der har et stort behov for at få præcis information om, hvad der kommer til at gælde efter 1. maj 2016.

- Det er meget vigtigt for en gnidningsløs implementering af EU-toldkodeksen, at medarbejderne i vores medlemsvirksomheder er fuldt ud opdateret med den nyeste viden om den praktiske håndtering af de nye regler, der skal gælde herhjemme fra 1. maj 2016, fortæller Uddannelseschef Jakob Størling, der peger på, at der er fire oplagte muligheder for at få mere at vide.

 

Informationsmøder på 2 timer
14. og 15 marts, 5. 6. og 7.  samt 8. april inviteres alle interesserede fra virksomheder i alle brancher til to to-timers informationsmøder. Møderne foregår i Aarhus, København, Aalborg og Padborg. .

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at SKAT oprindeligt lagde op til, at disse informationsmøder alene skulle foregå i København og Aarhus. Det mente vi ikke var tilstrækkeligt. Efter lidt tovtrækkeri det tidlige forår, hvor Danske Speditører har kæmpet for, at der også skulle afholdes informationsmøder uden for de to største byer,  er der netop også åbnet for tilmelding til møder i Padborg og Aalborg. Det er rift om pladserne, så jeg anbefaler øjeblikkelig tilmelding, siger Jakob Størling.

Hvor informationsmøderne afholdes, og hvor mange ledige pladser, der er, vil man kunne følge med i her: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=564&vId=0&i=1&action=open#i564

 

”Toldopgaven” giver grundig intro
8. marts starter Danske Speditører nyt hold op på kurset ”Toldopgaven”. Formålet er at hæve det generelle kompetenceniveau på toldområdet og give deltagerne indblik i de ændringer, der følger med EU-toldkodeksen.

Målgruppen er medarbejdere, der ønsker et generelt kendskab til udenrigshandel og fortoldning samt de forskellige forhold, man som transportkøber og transportsælger skal være opmærksom på i relation til samhandel med især tredjelande. Yderligere information og tilmelding på: http://www.dasp.dk/kurser?tid=223

Tilmeldingsfristen nærmer sig.

 

Bliv opdateret på Told Brush Up-kurserne
I midten af april holder Danske Speditører to Told Brush Up-kurser, hvor der stadig er ledige pladser.

Det ene foregår i København onsdag den 13. april, det andet i Kolding torsdag 14. april. Begge kurser er heldagsarrangementer. De henvender sig til alle, der arbejder med told, og som ønsker at få information om de seneste ændringer. Netop nu er det EU-toldkodeksen, der er i centrum.

Jeg vil opfordre alle interesserede i og uden for speditionsbranchen til at overeje at deltage på kurserne, der foregår ganske kort tid inden det hele med EU-toldkodeksen går løs.

Yderligere information og tilmelding: http://www.dasp.dk/kurser?tid=242

 

Kom til Toldkonferencen
Toldkonferencen i Danske Speditører foregår 14. september 2016 på Hotel Munkebjerg i nærheden af Vejle.

Konferencen foregår på et tidspunkt, hvor første fase af EU-toldkodeksen har været i kraft i præcis 4½ måned. Derfor vil toldkonferencen være det første landsdækkende arrangement om de nye regler og administrationen af dem.

Yderligere information og tilmelding: http://www.dasp.dk/kurser?tid=792.

-  Vi glæder os til at se så mange af jer som muligt. Det er nemlig vigtigt, at så mange som muligt kender til den europæiske toldkodeks, slutter uddannelseschef Jakob Størling, der træffes på jst@dasp.dk