Pas godt på den nye anerkendelse af godslogistikken

Pas godt på den nye anerkendelse af godslogistikken

Oprettelsesdato

26.05.2020 - 09:14

Direktør i Danske Speditører, Martin Aabak, skriver i sin dagbog fra de første otte uger af Corona-krisen, at mange har fået et nyt og mere positivt syn på logistik og godstransport.

- Jeg håber inderligt, når der er faldet mere ro på efter coronakrisen, at denne anerkendelse og erkendelse varer ved. Erkendelsen af, hvordan international logistik og national transport hænger sammen, er vigtig i diskussionerne om blandt andet cabotage – som i disse timer forsøges begrænset med danske særregler. Mange af de tiltag vi har set mod cabotage, er tilsyneladende blevet til uden skelen til fakta i almindelighed, og til at cabotage i bund og grund er godt for kapacitetsudnyttelsen og dermed for din og min økonomi, skriver han.

Martin Aabak skriver videre, at det giver god mening, at udenlandske chauffører, der bringer varer hertil fra andre lande, skal kunne fylde deres lastbiler op med gods på vej ud af landet. Det er i udgangspunktet bedre end tomkørsel – også for klimaet.

- Det virker som om, at nogle tilsyneladende har kastet deres vrede mod cabotagekørsel som sådan – i stedet for at erkende, at cabotage egentligt er ok, blot det foregår under ordnede og ordentlige vilkår, skriver Martin Aabak.

Læs mere HER.